2013. január 21., hétfő

Narancsos-diós guba

Hazafele az oviból Dóri megkérdezte, hogy van-e még otthon narancs. Igenlő válaszom hallva, előadta a kitűnő ötletét, miszerint akkor ha hazaértünk, készítsünk narancsfagyit. Nem tudom honnan jött az ötlet így tél közepén... Én el is feledkeztem róla, másról beszélgettünk tovább. Amikor hazaértünk, első mondat levetkőzés után: "Akkor kezdhetjük, amit az autóban megbeszéltünk?" A gyerek nem felejt :) Így készítettünk egy kis adag narancsfagyit, és a maradék szikkadt kifliből egy kis narancsos-diós gubát.


Hozzávalók:
3 db kifli
4 dl tej
2 dkg vaj
2 tojás
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 marék dió
1 narancs

A tejet a vajjal, a vaníliás cukorral, a narancs lereszelt héjával és a tojások sárgájával folyamatosan kevergetve felmelegítettem, míg a vaj és cukor elolvadt. A kifliket felkarikáztam, egy tűzálló tálba terítettem, majd ráöntöttem a tejet. A diót ledaráltam és a kiflire szórtam. A narancsot apróra vágtam, ezt is egyenletesen elosztottam a kifli tetején. A tojásfehérjéből a maradék 2 kanál cukorral kemény habot vertem. A kifli tetején egyenletesen elosztottam a habot. 180 fokos sütőben légkeveréssel 15 percet sütöttem.

Nincsenek megjegyzések: